Jacq Sanders trompettist - Beroep

Beroep

Jacq Sanders trompettist, docent en dirigent

Trompettist

Jacq Sanders geeft solorecitals in combinatie met orgel of piano, daarnaast ook concerten met sopraan. Hij is in te huren als trompetsolist bij uitvaarten en crematies,  evenals bij huwelijken en andere plechtigheden. Voor ceremoniële openingen en festiviteiten kunt u Jacq en zijn Stadstrompettisten met signaaltrompetten inzetten. Vanzelfsprekend verzorgt hij ook studiowerk: het inspelen van trompetpartijen.

Orkest

Jacq is in vaste dienst als trompettist bij het Gelders Orkest. Hij werkt tevens als freelance trompettist bij symfonieorkesten, kamerorkesten en begeleidingsorkesten.

Docent

Jacq Sanders geeft individueel advies en begeleiding aan trompettisten op alle niveaus, daarnaast geeft hij ook workshops voor trompetgroepen van muziekverenigingen (onder andere training in embouchure, houding en ademhaling, instrument- en mondstukadvies, gehoortraining en samenspel). Jacq is als docent werkzaam bij het Kunstencentrum Venlo en is hoofdvakdocent trompet aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Jacq kan u ondersteunen met individuele bijscholing in muziektheorie.

Dirigent

Jacq fungeert als interim dirigent ter overbrugging van de periode waarin muziekverenigingen op zoek zijn naar een nieuwe, vaste dirigent. Bovendien werkt hij ook projectmatig als dirigent met kamermuziekensembles, symfonieorkesten en koperensembles in grote bezetting.